Церемонија на поставување на темел

Церемонија на отворање на темелите на новото седиште на Huqiu Imaging

Овој ден означува уште една важна пресвртница во нашата 44-годишна историја.Возбудени сме што можеме да го објавиме почетокот на градежниот проект на нашето ново седиште.

Церемонија на поставување на темели1

Стилот на овој архитект е инспириран од Фуџиан Тулу, прекрасните и островски станбени згради изградени од членовите на заедницата Хака во планинските области на југоисточната провинција Фуџијан кон крајот на кинеската династија Сонг од 960-1279 година.

Нашиот главен архитект роден во Фуџијан, г-дин Ву Џингјан, го претвори своето детско игралиште во футуристичка врвна архитектура.

Церемонија на поставување на темел2

Тој ги задржа хармоничните аспекти на оригиналниот стил, направи чекор напред и го комбинираше со минималистички пристап, правејќи го совршен баланс помеѓу кинеската и западната култура.

Нашето ново седиште се наоѓа во градот Сужоу наука и технологија, сосед на многу познати истражувачки институции и технолошки компании.Со вкупна градежна површина од 46418 метри квадратни, објектот се состои од 4 ката и подрумски паркинг.Центарот на зградата е шуплив, што е најважниот аспект на Тулу.Филозофијата на дизајнот на г-дин Ву е да ја задржи функционалноста додека ги избегнува непотребните детали.Тој ја напушти употребата на најчесто видените надворешни огради и направи храбар чекор напред за да ја премести градината внатре, создавајќи заеднички простор за нашите вработени во срцето на зградата.

Церемонија на поставување на темелите3
Церемонија на поставување на темел4

Имавме чест да му посакаме добредојде на главниот извршен директор и членовите на владата на новата област Сужоу да ни се придружат на нашата церемонија на поставување камен.

Тие имаат големи надежи во Huqiu Imaging, верувајќи во нашите способности да ги искористиме новите граници на медицинската индустрија.

Huqiu Imaging ќе го земе овој проект како наш отскочна штица за да ги сфатиме можностите што ги носат политиките и промените на пазарот и ќе продолжи да придонесува за развојот на индустријата за медицински услуги.


Време на објавување: Декември-24-2020